Dagsresor

Julresa - Rejmyre Glasbruk och Björke Vävstuga

Resan går till Reijmyre Glasbruk i Östergötland. Här inleder vi med kaffe och hembakt och därefter tar Reijmyre Glasbruks guide över och visar glasets mysterium. Från glödande flytande massa, till vackra färdiga produkter. Känn värmen från ugnarna och låt er inspireras av den kreativitet som råder bland stolta glasblåsare. Turen slutar i butiken där det finns bra erbjudande till fabrikspriser! I anslutning till butiken finns även ett glasmuseum, som är värt att besöka.
Hantverksbyn som vuxit upp i glasbrukets gamla lokaler måste besökas, där finner ni handknutna kristallkronor, smide, antikviteter, textilier, kläder, bageri, presentbod samt te och kryddor.., ja allt för alla smaker!

På Rejmyre Gestgifveri står julbordet uppdukat med alla traditionella läckerheter. Den unika bruksmiljön förstärks av glas från Reijmyre glasbruk och textilier från Björke Vävstuga.

Sista höjdpunkten på resan är Björke Vävstuga. I naturskön landsbygd ligger väveriet med utställningar, butik och kaffestuga. Här bjuds på en 30-årig linneskåpslycka där alla dukar, löpare mm vävs på plats. De berättar hur företaget startade, anekdoter och skötsel kring dukarna. Titta in i väveriet och upplev dunket från vävstolarna. Passa på att handla julklappar i butiken.
Vårt eftermiddagskaffe avnjuter vi i den trivsamma kaffestugan.
Sedan återstår bara hemresan och vi beräknas vara åter i Västerås ca 19.00.

​​​​​​​
bjorkegestgiferijulbordreijmyre-julresa

Resfakta: 1 dag

Datum 2017: 1/12

Pris: 850 kr

I priset ingår: Bussresa t/r, förmiddagskaffe, julbord med dryck, entréer, guidningar och eftermiddagskaffe.

» Till bokning

Ullared

Gekås är Skandinaviens största varuhus. Med en affärsyta på 20 000 kvadratmeter, så det är lätt att navigera mellan avdelningarna och att ta sig fram mellan gångarna. 

Förutom Gekås finns mängder av butiker på området att besöka.

Efter vägen ner gör vi ett stopp, där det finns möjlighet att köpa frukost.​ Vi kommer fram lagom tills Gekås öppnar och därefter väntar 9 timmars shopping.
Vi reser hemåt vid 17-tiden. Stopp görs efter vägen, där det finns möjlighet att köpa middag.

Häng med, det lönar sig!

kundvagnarmartin 5vrigUllaredhjarta1

Resfakta: 1 dag

Datum 2018: 16/3, 27/4, 19/10

Pris: 490 kr

I priset ingår: Bussresa t/r.


» Till bokning