Teater & underhållning

DEN TATUERADE ÄNKAN

”Den tatuerade änkan” av Lars Molin sätts för första gången upp som teater i höst! Premiär den 7 september på Scalateatern i Stockholm.
 
Berättelsen handlar om Ester - en kvinna i övre medelåldern med vanan att skämma bort såväl sin bufflige man som barn och barnbarn. Mitt i julfirandet dör Esters faster och det blir början till ett nytt liv. Fasterns lägenhet, garderob och pengar ger Ester en möjlighet att födas på nytt och börja sätta sig själv i första rummet.
 
"Den tatuerade änkan" är en föreställning om vägen från omöjligheternas rike till möjligheternas. En feelgood-föreställning för alla som tror att de passerat bäst före-datum för att få en andra chans.
 
Föreställningen är baserad på Lars Molins älskade och Grammybelönade tv-film som sändes första gången i Sveriges Television 1998. Huvudrollen som änkan Ester gestaltas av Ann Petrén, en av de uppvaktande kavaljererna spelas av Björn Kjellman och i övriga roller ser vi Emma Peters, Henrik Johansson och William Spetz. För manusbearbetning och regi står Jonna Nordenskiöld, mask görs av den tvåfaldigt Guldbaggebelönade och Oscarsnominerade Love Larson och Kicki Ilander, som också är Guldbaggebelönad, är kostymdesigner.
Föreställningen börjar kl. 15:00 och är ca 2 timmar och 15 minuter lång, inklusive paus.
Vi äter 3-rätters middag efter föreställningen och därefter väntar hemresan. Vi beräknas vara åter i Västerås 21:30.

dentatueradeankandentatueradeankan
dentatueradeankan

Resfakta: 1 dag 

Datum 2017: 21/10

Pris: 1390 kr

I priset ingår: Bussresa t/r, biljett (kat. A) samt 3-rätters middag inkl. 1 lättöl eller mineralvatten samt kaffe.

» Till bokning

Meny
​​​​​​​Förrätt:
 Gravad lax i smördegshus serveras med gräslökscrème
Varmrätt: Kalvstek med gräddsås, råstekt potatis och
inlagd gurka
Efterrätt: Saffranspannkaka med björnbärssylt

Brolle i Showen - Elvis, Cash, The Killer & me

Se Brolle i ”Elvis, Cash, The Killer and me”, en fartfylld show med det bästa inom musik och underhållande skådespeleri. Showen har premiär på Göta Lejon 9 september 2017.
 
Det har snart gått 10 år sedan Brolle sålde slut Göta Lejon med supersuccén ” The Buddy Holly Musical”. I höst är han tillbaka på Göta Lejon i en ny specialskriven rock’n rollshow som tar ett nytt grepp på rock’n roll och utgår från Brolles relation till sina egna idoler som haft störst inverkan på hans karriär. Det blir en show som även återspeglar delar av Elvis Presley's, Johnny Cash’s och Jerry Lee Lewis’s turbulenta liv och karriärer.
 
Tretton musiker och artister med Brolle i spetsen tar oss med på denna musikaliska resa genom 50-, 60- och 70-talen. Det blir rock, pop, gospel, sång, humor och anekdoter i ett rasande tempo.
 
– Det ska bli superroligt att få uppträdda med den musik som ligger mig varmast om hjärtat och som betytt mest för mig genom livet. Det kommer bli en känslostark show. Förhoppningsvis känner publiken det och jag hoppas att vi återigen kan bjuda Göta Lejon på publikdans precis som vi gjorde med Buddy Holly-föreställningen när jag var här senast, säger Brolle.
 
Vi äter 3-rätters middag innan showen som börjar kl. 17:30 och är ca 90 minuter lång. Hemresa direkt efter showens slut, vi beräknas vara åter i Västerås ca 21:00.

brollebrolle
brolle

Resfakta: 1 dag 

Datum 2017: 4/11

Pris: 1450 kr

I priset ingår: Bussresa t/r, biljett (parkett) samt 3-rätters middag inkl. 1 lättöl eller mineralvatten samt kaffe.
​​​​​​​
» Till bokning

Meny
Förrätt:
Serranorullad med färskost, sockerärtor samt en liten sallad
Varmrätt: Örtbakad fläskfilé med Café de Paris smör och potatisgratäng
Efterrätt: Chokladmoussekaka med myntasås​​​​​​​​
​​​​​​​

MAMMA MIA! THE PARTY

Först kom musikalen. Sen kom filmen. Nu börjar partyt! Där du kommer in i handlingen väntar ingen musikal. Eller teater. Istället kliver du rakt in i en MAMMA MIA-värld med en helt ny story, i en annorlunda upplevelse. Du och dina vänner tar vid där filmen slutar och MAMMA MIA! THE PARTY börjar.
En läcker medelhavsbuffé står uppdukad. Det skålas över borden. Allt under en magisk helkväll i flera akter med sång och dans bland våghalsiga luftfärder, grekiska gudar, flirtiga servitörer, någon zorba och kanske en och annan ouzo. Resten är upp till dig. För ingen kväll är den andra lik och ingen vet hur det ska sluta. Det beror helt enkelt på var ABBAs låtar tar oss! Men en sak är säker – räkna med en riktig summer night city. På Nikos Taverna är det alltid grekisk högsommar, oavsett årstid. Redo att bli en del av historien? Opa!!
 
18/11 - Eftermiddagsparty
Insläpp från kl. 13:00 och då bjuds ni på en välkomstdrink. Ca 13:45 startar showen som pågår i ca 3,5 timmar. På plats väntar en läcker trerätters medelhavbuffé med fisk, lamm, karré och härliga tillbehör. Du väljer det du vill ha vid bordet och självklart sitter du och vännerna i ditt sällskap samlade. Dryck beställer ni separat under kvällen.  Hemresa kl. 18:00 då partyt är över. Vi beräknas vara åter i Västerås ca 19:30 och Sala 20:00.
 

mammamiamammamia
mammamia

Resfakta: 1 dag 

Datum 2017: 18/11 (fullbokad)

Pris: 1690 kr

I priset ingår: Bussresa t/r samt showbiljett inkl. 3-rätters medelhavsmeny (ej dryck), garderob och välkomstsdrink.


>>Till bokning

Meny
Trerätters medelhavbuffé med fisk, lamm, karré och härliga tillbehör. Men du väljer det du vill ha vid bordet.
​Dryck beställer ni separat under kvällen.

After Dark - This is it!

Efter helt utsålda hus i Göteborg hösten 2016 och en lika utsåld Sverigeturné våren 2017 är det äntligen dags för After Dark att inta Oscarsteaterns anrika scen i Stockholm. Succéshowen ”This is it” har premiär den 14 september 2017. När Christer Lindarw och Lasse Flinckman tillsammans startade After Dark förändrade de underhållningsscenen i Sverige med de banbrytande scener som deras shower innehöll. Ingen hade någonsin bjudit på så mycket humor och glamour.
”This is it” är den ultimata farvälföreställningen som summerar deras fantastiska livsverk, makalösa shownummer och hisnande upplevelser. After Dark avslutar sina framgångsrika år genom att bjuda på det bästa av det bästa i en och samma show.
 
Föreställningen börjar kl. 15:30 och är ca 2 timmar och
15 minuter lång inkl. paus.
Vi äter 3-rätters middag vid Restaurang Solliden efteråt och därefter återstår endast hemresan. Vi beräknas vara åter i Västerås ca 21:30.

after darkafter dark
after dark

Resfakta: 1 dag 

Datum 2017: 11/11 (fullbokad)

Pris: 1490 kr

I priset ingår: Bussresa t/r, biljett (parkett) samt 3-rätters middag inkl. 1 lättöl eller mineralvatten samt kaffe.

» Till bokning

Meny
Förrätt:
Serranorullad med färskost, sockerärtor samt en liten sallad
Varmrätt: Örtbakad fläskfilé med Café de Paris smör och potatisgratäng
Efterrätt: Chokladmoussekaka med myntasås​​​​​​​​​​​​​​​

Ledin - Skarpt läge


Han är tillbaka! En av Sveriges mest älskade artister intar återigen scenen med en nyskapad musikalisk käftsmäll till show. En lika klassisk som modern upplevelse, där Tomas alla odödliga hits står i centrum. Räkna med en spektakulär show i högt tempo och med glimten i ögat. Med en artist vassare och mer laddad än någonsin. Fly vardagen och låt Tomas tillsammans med sina makalösa musiker få er att dansande lätta från stolarna. Föreställningen spelas på Cirkus i Stockholm.
Missa inte höstens musikaliska lyckopiller!


28/10 2017
Vi äter 2 - rätters meny på Cirkus innan showen startar
kl. 21:00. Man äter middagen i salongen, på samma platser man sedan ser föreställningen ifrån. Vi har bästa platser på parkett. Showen beräknas därefter pågå 90 minuter utan paus. Hemresa direkt efter showens slut, vi är åter i Västerås ca 00:30.


25/11 2017
Vi äter 3-rätters middag på restaurang Haga Forum innan showen som startar ​​​​​​​kl. 21:00. 
Vi har platser på övre mittläktaren (placerade rakt framåt mot scenen). Showen beräknas pågå 90 minuter utan paus. Hemresa direkt efter showens slut, vi är åter i Västerås ca 00:30.

​​​​​​​
ledinledin
ledin

Resfakta: 1 dag

Datum: 28/10 2017 (fullbokad)
​​​​​​​
Pris: 1690 kr

I priset ingår: Bussresa t/r, showbiljett (parkett) samt 
2-rättersmiddag på Cirkus (ej dryck)

Meny
Förrätt: Varmrökt laxröra med pepparrot & picklad gurka på kavring
Varmrätt: Helstekt kalventrecôte med pestobakad tomat,
parmesangratinerad potatisrulle och rödvinssås

» Till bokning

Varning för Hjalmar!

Revyn ”Varning för Hjalmar” på Bruksteatern i Breven har blivit en mycket större framgång än Hjalmar vågade drömma om! Många glada människor har letat sig till brukssamhället i öster-Närke och fyllt den intima salongen.
Under hösten 2016 och vintern/våren 2017 har de haft (nästan) utsålda hus och publiken har skrattat och applåderat varje kväll. 
Från och med oktober 2017 och fram till jul spelar de åter succé-revyn ”Varning för Hjalmar”. Lite nytt blir det också.
Pennorna vässas för att kunna erbjuda er ännu mera hyss och ännu roligare sketcher och sånger.
 
Välkomna till Hjalmar och till Brevens Bruk, där ett gott skratt kommer att förlänga era liv. Med några timmar åtminstone!!!

På väg till föreställningen äter vi julbord på Svampen Konferens & Restaurang i Örebro.
​​​​​​​Föreställningen börjar 15:30 och beräknas pågå ca 2,5 timmar. Vi är åter i Västerås ca 20:00.

hjalmarhjalmar
hjalmar

Resfakta: 1 dag 

Datum 2017: 2/12

Pris: 1150 kr

I priset ingår: Bussresa t/r, revybiljett (parkett) och ​julbord (lättöl, mineralvatten eller must samt kaffe ingår)

>>Till bokning

Meny
Julbord på Svampen Konferens & Restaurang i Örebo


Julbordet består av: 3 olika sillar, varmrökt lax, romsås, julskinka, ägghalvor, pocherad fisk, prinskorv, rödbetssallad, potatissallad, kokt potatis, honungsmarinerade revben, hemlagade köttbullar, Janssons frestelse, ostar, chokladpudding, mjuk kaka, kaffe
samt kolsyrat vatten, lättöl eller must.           

Bo Kaspers Orkester

Efter en publik – och kritikerhyllad succéstart på hösten för Bo Kaspers Orkesters show ”Allt ljus på oss” på Rondo tar bandet våren 2018 sin show vidare till Cirkus i Stockholm.

Vi har bästa platserna på parkett. Där äter vi också vår 
2-rätters meny innan showen startar kl. 15:00.

Vi beräknas vara åter i Västerås ca 19:00.

Resfakta: 1 dag 

Datum 2018: 3/3

Pris: 1550 kr

I priset ingår: Bussresa t/r, biljett (parkett) och ​2-rätters meny (ej dryck)

>>Till bokning

Meny ej fastställd
         

Macken - TVserien på scen med 
Galenskaparna och After Shave


Överallt vid en väg ligger en mack. Den heter Roys och Rogers bilservice. Dit kommer en gång en man med en vit Opel. Ring mej sen! säger Roy. Annars händer ingenting. Macken ligger där den alltid har legat. Överallt. Och Roy och Roger förblir precis likadana som dom alltid har varit. Precis som alla andra bilreparatörer.
 
Medverkande i Macken – TV-serien på scen är:
Knut Agnred, Anders Eriksson, Claes Eriksson, Per Fritzell, Jan Rippe, Lasse Beischer och Charlott Strandberg.
Medverkar gör också: Den Ofattbara Orkestern XL under ledning av Anders Ekdahl.
 
Macken – Roy’s & Roger’s Bilservice visades på TV första gången hösten 1986. Serien gjorde Galenskaparna och After Shave folkkära. Sista avsnittet i serien sågs av 3,6 miljoner tittare. Därefter har serien repriserats ett antal gånger i SVT och haft över miljonen tittare varje gång. När Lorensbergsteatern fyllde 100 år 27 oktober 2016 firades den genom att Macken – TV-serien sattes upp på scen. Den spelades för utsålda hus 100 föreställningar. I april 2018 har föreställningen äntligen premiär i Stockholm och den spelas på Cirkus.
 
Föreställningen börjar kl. 15:30 och är ca 2 timmar och
40 min, inklusive paus. Vi äter 3-rätters middag efter föreställningen och därefter väntar hemresan. Vi beräknas vara åter i Västerås ca 22:00.

mackenmacken
macken

Resfakta: 1 dag 

Datum 2018: 28/4

Pris: 1490 kr

I priset ingår: Bussresa t/r, biljett (katA/Läktare Vänster) och ​3-rätters middag (ej dryck)

>>Till bokning

Meny ej fastställd