Teater & underhållning

MAMMA MIA! THE PARTY

Först kom musikalen. Sen kom filmen. Nu börjar partyt! Där du kommer in i handlingen väntar ingen musikal. Eller teater. Istället kliver du rakt in i en MAMMA MIA-värld med en helt ny story, i en annorlunda upplevelse. Du och dina vänner tar vid där filmen slutar och MAMMA MIA! THE PARTY börjar.
En läcker medelhavsbuffé står uppdukad. Det skålas över borden. Allt under en magisk helkväll i flera akter med sång och dans bland våghalsiga luftfärder, grekiska gudar, flirtiga servitörer, någon zorba och kanske en och annan ouzo. Resten är upp till dig. För ingen kväll är den andra lik och ingen vet hur det ska sluta. Det beror helt enkelt på var ABBAs låtar tar oss! Men en sak är säker – räkna med en riktig summer night city. På Nikos Taverna är det alltid grekisk högsommar, oavsett årstid. Redo att bli en del av historien? Opa!!
 
10/6 och 18/11 - Eftermiddagsparty
Insläpp från kl. 13:00 och då bjuds ni på en välkomstdrink. Ca 13:45 startar showen som pågår i ca 3,5 timmar. På plats väntar en läcker trerätters medelhavbuffé med fisk, lamm, karré och härliga tillbehör. Du väljer det du vill ha vid bordet och självklart sitter du och vännerna i ditt sällskap samlade. Dryck beställer ni separat under kvällen.  Hemresa kl. 18:00 då partyt är över. Vi beräknas vara åter i Västerås ca 19:30 och Sala 20:00.
 

mammamiamammamia
mammamia

Resfakta: 1 dag 

Datum 2017: 10/6, 18/11

Pris: 1690 kr

I priset ingår: Bussresa t/r samt showbiljett inkl. 3-rätters medelhavsmeny (ej dryck), garderob och välkomstsdrink.


>>Till bokning

Meny
Trerätters medelhavbuffé med fisk, lamm, karré och härliga tillbehör. Men du väljer det du vill ha vid bordet.
​Dryck beställer ni separat under kvällen.

Moraeus med mera


Den sjunde säsongen av det populära TV-programmet Moraeus med mera spelas in på Orsa Camping under sju försommarkvällar denna säsong och vi har biljetterna till en av dessa, nämligen 11 juni.
Moraeus med mera är programmet där Orsaprofilen Kalle Moraeus bjuder in några av Sveriges främsta artister till sitt tält vid Orsasjöns strand. I programmet får tittarna följa när showen med Kalle, husbandet och alla gästartister blir till. Vi får en exklusiv titt bakom kulisserna och är med om ett flertal roliga möten och aktiviteter.
 
Gästartisterna till sommaren är i dagsläget inte klart ännu, men genom åren har bl.a. BAO, Tommy Körberg, Håkan Hemlin, Helen Sjöholm, Hasse Andersson och Shirley Clamp gästat Kalle i hans tält i Orsa.
 
Vi äter 2-rätters meny på Dössbergets Värdshus i Bjursås
på vår väg mot Orsa.
​​​​​​​
Inspelningen börjar kl. 18:30  och varar ca 2 – 2,5 timmar.
Hemresa sker direkt efter inspelningens slut, vi beräknas vara åter i Västerås ca 23:30.


INFORMATION
Tänk på att ha kläder efter väder – är det blåsigt och regnigt kan det bli kallt i tältet. Vi sitter på stolar på golvet eller på läktaren, samtliga platser har ryggstöd. Det kan vara bra att ha med sittunderlag om det är kyligt väder. 
Toaletter finns strax utanför entréområdet samt på Brasseri Udden och McGregors Sportsbar (Orsa Bowling).
Behöver ni plats till rullstol eller har andra behov skall detta uppges vid bokningstillfället.

moraeus gitarrmoraeus gitarr
moraeus gitarr

Resfakta: 1 dag

Datum 2017: 11/6
Pris: 995 kr

I priset ingår: Bussresa t/r, biljett och 2-rätters meny
​​​​​​​(ej dryck).

» Till bokning

​Meny
Varmrätt
Helstekt fläskfilé serveras med potatisgratäng och rödvinssås

Efterrätt
Vanilj pannacotta med rårörda bär
Inkl. sallad, bröd, smör, måltidsdyck, kaffe och kaka.

Önskas annan dryck beställes och betalas det på plats av var och en.

Malena Ernman och Helen Sjöholm - Dalhalla


För nionde sommaren i rad intar Malena Ernman Dalhalla som i år gästas av Helen Sjöholm. För den musikaliska inramningen står Svenska Stråkensemblen och ett band som består av några av Sveriges bästa instrumentalister. 

Malena Ernman på Dalhalla har blivit en svensk sommartradition och över 60 000 människor har hittills upplevt hennes konserter i det gamla kalkbrottet utanför Rättvik. Tidigare år har Malena gästats av musikaliska storheter som bland andra Tommy Körberg, Lill Lindfors, Sarah Dawn Finer, Kalle Moraeus och den franska barockorkestern Ensemble Matheus. I sommar delar hon scen med ingen mindre än Helen Sjöholm.
*- Blev SÅ glad när jag fick ett lockrop av Malena – en sångerska och person som jag länge beundrat. Jag har dessutom längtat tillbaka till vackra Dalhalla. Det känns som en present att få musicera där med La Ernman och hennes fantastiska musikanter!' hälsar Helen Sjöholm.

INFORMATION
Stolarna är plaststolar med vadderad sits och rygg, stolarna är numrerade. OBS! Att Dalhallas ”salong” är stor och sluttar brant. 
Finklädd i Dalhalla betyder varma fritidskläder och kraftiga skor. När det är extra kallt är det bra att ta med sig en varm filt. Ta med regnskydd (finns även att köpa i Dalhalla).
OBS! Inga paraplyer är tillåtna under föreställningen, eftersom de skymmer för bakomsittande.
Det är inte tillåtet att ta med egen mat eller dryck i flaska för förtäring i arenan. Undantag görs för frukt eller enklare snacks som på grund av medicinska skäl kan behövas under ditt besök. Flaskor är ej tillåtna p g a säkerhetsskäl, oavsett material och oavsett innehåll.
Rökning i salongen är ej tillåten

Vi äter 3-rätters meny på Dössbergets Värdshus i Bjursås på vår väg mot Rättvik och Dalhalla. Konserten börjar 20:00  och varar ca 2,5 tim inkl paus. Hemresa efter konsertens slut.

malen och helen1malen och helen1
malen och helen

Resfakta: 1 dag

Datum 2017: 8/7
Pris: 1450 kr

I priset ingår: Bussresa t/r, evenemangsbiljett (RÖD Sektion D) och 3-rätters meny (ej dryck).

» Till bokning

​Meny
Förrätt

Räkröra med dill & pepparrot serveras med toast

Varmrätt
Helstekt fläskfilé serveras med potatisgratäng och rödvinssås

Efterrätt
Vanilj pannacotta med rårörda bär
Inkl. sallad, bröd, smör, måltidsdyck, kaffe och kaka.

Önskas annan dryck beställes och betalas det på plats av var och en.

DEN TATUERADE ÄNKAN

”Den tatuerade änkan” av Lars Molin sätts för första gången upp som teater i höst! Premiär den 7 september på Scalateatern i Stockholm.
 
Berättelsen handlar om Ester - en kvinna i övre medelåldern med vanan att skämma bort såväl sin bufflige man som barn och barnbarn. Mitt i julfirandet dör Esters faster och det blir början till ett nytt liv. Fasterns lägenhet, garderob och pengar ger Ester en möjlighet att födas på nytt och börja sätta sig själv i första rummet.
 
"Den tatuerade änkan" är en föreställning om vägen från omöjligheternas rike till möjligheternas. En feelgood-föreställning för alla som tror att de passerat bäst före-datum för att få en andra chans.
 
Föreställningen är baserad på Lars Molins älskade och Grammybelönade tv-film som sändes första gången i Sveriges Television 1998. Huvudrollen som änkan Ester gestaltas av Ann Petrén, en av de uppvaktande kavaljererna spelas av Björn Kjellman och i övriga roller ser vi Emma Peters, Henrik Johansson och William Spetz. För manusbearbetning och regi står Jonna Nordenskiöld, mask görs av den tvåfaldigt Guldbaggebelönade och Oscarsnominerade Love Larson och Kicki Ilander, som också är Guldbaggebelönad, är kostymdesigner.
Föreställningen börjar kl. 15:00 och är ca 2 timmar och 15 minuter lång, inklusive paus.
Vi äter 3-rätters middag efter föreställningen och därefter väntar hemresan. Vi beräknas vara åter i Västerås 21:30.

dentatueradeankandentatueradeankan
dentatueradeankan

Resfakta: 1 dag 

Datum 2017: 21/10

Pris: 1390 kr

I priset ingår: Bussresa t/r, biljett (kat. A) samt 3-rätters middag inkl. 1 lättöl eller mineralvatten samt kaffe.

» Till bokning

Meny
​​​​​​​Förrätt:
 Smörrebröd med ost, sill och chark på mörkt rågbröd
Varmrätt: Kalvstek med gräddsås, råstekt potatis och
inlagd gurka
Efterrätt: Pannacotta på vitchoklad med jordgubbar

​​​​​​​

Champions of Rock

Super-trion Peter Johansson, Ola Salo och Jenna Lee-James hyllning till Queen!

Artisten och Queen-älskaren Peter Johansson är både producent och artist vid denna turné och har precis som senast med sig sin stjärnkollega från West End, Jenna Lee-James och även Ola Salo är med här. Peter Johansson och Ola Salo skapade magisk dynamik tillsammans som Judas och Jesus i ”Jesus Christ Superstar” som sågs av över
100 000 under 2014. 

Arenaturnén ”Champions of Rock” är en uppföljning av de tidigare turnéerna under samma namn. Senaste turnén gjorde succé och slog publikrekord i flera av arenorna som turnén besökte. Det är med andra ord en minst sagt älskad hyllningskonsert till Queen som åker ut på turné hösten 2017.
PETER JOHANSSON kan beskrivas med många olika epitet: rocksångare, gitarrist, musikalartist och Queentolkare. Känd från bl. a. ”Rock of Ages”, ”Jersey Boys” och
”Rock of 80´s”. I West End gjorde Peter 800 föreställningar som Galileo i musikalen ”We Will Rock You”.
OLA SALO fick sitt stora genombrott som sångare och frontfigur i The Ark, ett av Sveriges största band genom tiderna. Sedan bandet valde att avsluta sin 20 år långa karriär 2011 har Ola både kickat igång en framgångsrik solokarriär, hyllats i ”Så Mycket Bättre” och gjort succé som Jesus i hans egna översättning och tolkning av den klassiska musikalen ”Jesus Christ Superstar” på Göta Lejon.
JENNA LEE-JAMES meritlista som musikalartist och sångerska är minst sagt imponerande. Hon har spelat alla kvinnliga huvudroller i ”We Will Rock You” sedan Queenmusikalen sattes upp första gången i London. Några av hennes övriga roller på musikalscenen är June Child i ”20th Century Boy” och Becky McDonald i ”Street of Dreams – The Coronation Street years”.
 
Vi har biljetter till Ericsson Globe i Stockholm.
​​​​​​​Innan ankomst till arenan äter vi 3-rätters middag på restaurang.
Kl. 19:30 startar showen som beräknas pågå 2 timmar.  Hemresa efter showens slut.

​​​​​​​
champions of rockchampions of rock
champions of rock

Resefakta: 1 dag
Datum 2017: 28/10

Pris: 1 450 kr

I priset ingår: Bussresa t/r, showbiljett (Sektion B17) och
3-rätters middag inkl. 1 lättöl eller mineralvatten samt kaffe.

» Till bokning

Meny
Förrätt:
 Smörrebröd med ost, sill och chark på mörkt rågbröd
Varmrätt: Kalvstek med gräddsås, råstekt potatis och
inlagd gurka
Efterrätt: Pannacotta på vitchoklad med jordgubbar

Brolle i Showen - Elvis, Cash, The Killer & me

Se Brolle i ”Elvis, Cash, The Killer and me”, en fartfylld show med det bästa inom musik och underhållande skådespeleri. Showen har premiär på Göta Lejon 9 september 2017.
 
Det har snart gått 10 år sedan Brolle sålde slut Göta Lejon med supersuccén ” The Buddy Holly Musical”. I höst är han tillbaka på Göta Lejon i en ny specialskriven rock’n rollshow som tar ett nytt grepp på rock’n roll och utgår från Brolles relation till sina egna idoler som haft störst inverkan på hans karriär. Det blir en show som även återspeglar delar av Elvis Presley's, Johnny Cash’s och Jerry Lee Lewis’s turbulenta liv och karriärer.
 
Tretton musiker och artister med Brolle i spetsen tar oss med på denna musikaliska resa genom 50-, 60- och 70-talen. Det blir rock, pop, gospel, sång, humor och anekdoter i ett rasande tempo.
 
– Det ska bli superroligt att få uppträdda med den musik som ligger mig varmast om hjärtat och som betytt mest för mig genom livet. Det kommer bli en känslostark show. Förhoppningsvis känner publiken det och jag hoppas att vi återigen kan bjuda Göta Lejon på publikdans precis som vi gjorde med Buddy Holly-föreställningen när jag var här senast, säger Brolle.
 
Vi äter 3-rätters middag innan showen som börjar kl. 17:30 och är ca 90 minuter lång. Hemresa direkt efter showens slut, vi beräknas vara åter i Västerås ca 21:00.

brollebrolle
brolle

Resfakta: 1 dag 

Datum 2017: 4/11

Pris: 1450 kr

I priset ingår: Bussresa t/r, biljett (parkett) samt 3-rätters middag inkl. 1 lättöl eller mineralvatten samt kaffe.
​​​​​​​
» Till bokning

Meny
Förrätt:
Cheesecake med rökt renstek
Varmrätt: Örtbakad fläskfilé med Café de Paris smör och potatisgratäng
Efterrätt: Fruktmousse med myntacrème​​​​​​​​
​​​​​​​

After Dark - This is it!

Efter helt utsålda hus i Göteborg hösten 2016 och en lika utsåld Sverigeturné våren 2017 är det äntligen dags för After Dark att inta Oscarsteaterns anrika scen i Stockholm. Succéshowen ”This is it” har premiär den 14 september 2017. När Christer Lindarw och Lasse Flinckman tillsammans startade After Dark förändrade de underhållningsscenen i Sverige med de banbrytande scener som deras shower innehöll. Ingen hade någonsin bjudit på så mycket humor och glamour.
”This is it” är den ultimata farvälföreställningen som summerar deras fantastiska livsverk, makalösa shownummer och hisnande upplevelser. After Dark avslutar sina framgångsrika år genom att bjuda på det bästa av det bästa i en och samma show.
 
Föreställningen börjar kl. 15:30 och är ca 2 timmar och
15 minuter lång inkl. paus.
Vi äter 3-rätters middag vid Restaurang Solliden efteråt och därefter återstår endast hemresan. Vi beräknas vara åter i Västerås ca 21:30.

after darkafter dark
after dark

Resfakta: 1 dag 

Datum 2017: 11/11

Pris: 1490 kr

I priset ingår: Bussresa t/r, biljett (parkett) samt 3-rätters middag inkl. 1 lättöl eller mineralvatten samt kaffe.

» Till bokning

Meny
Förrätt:
Cheesecake med rökt renstek
Varmrätt: Örtbakad fläskfilé med Café de Paris smör och potatisgratäng
Efterrätt: Fruktmousse med myntacrème​​​​​​​​
​​​​​​​

The Book of Mormon

The Book of Mormon är mirakelmusikalen från South Park skaparna och kompositören bakom Disneysuccén Frost. Överöst med priser och hyllad som en frälsare av den komiska musikalgenren är den Broadways största succé under 2000-talet. Genom sin kärleksfulla historia som mästerligt kryddats med knivskarp komik har den attraherat såväl unga som äldre teaterbesökare och fått dem att både tappa hakan och garva käkarna ur led.
 
Föreställningen hade Sverigepremiär i januari 2017 på China Teatern i Stockholm och blev därmed det första landet i världen att göra denna hyllade föreställning på ett annat språk än Engelska. Den svenska ensemblen består av bl. a. Linus Wahlgren, Per Andersson och Peter Gardiner.
 
Föreställningen börjar kl. 15:00 och är ca 2 timmar och
45 minuter lång inkl. paus. 
Vi äter 3-rätters middag vid Restaurang Solliden efteråt och därefter återstår endast hemresan.
​​​​​​​Vi beräknas vara åter i Västerås ca 21:30.


the bookthe book
the book

Resfakta: 1 dag 

Datum 2017: 18/11

Pris: 1550 kr

I priset ingår: Bussresa t/r, biljett (parkett) samt 3-rätters middag inkl. 1 lättöl eller mineralvatten samt kaffe.

» Till bokning

Meny
Förrätt:
Cheesecake med rökt renstek
Varmrätt: Örtbakad fläskfilé med Café de Paris smör och potatisgratäng
Efterrätt: Fruktmousse med myntacrème​​​​​​​​
​​​​​​​

Ledin - Skarpt läge


Han är tillbaka! En av Sveriges mest älskade artister intar återigen scenen med en nyskapad musikalisk käftsmäll till show. En lika klassisk som modern upplevelse, där Tomas alla odödliga hits står i centrum. Räkna med en spektakulär show i högt tempo och med glimten i ögat. Med en artist vassare och mer laddad än någonsin. Fly vardagen och låt Tomas tillsammans med sina makalösa musiker få er att dansande lätta från stolarna. Föreställningen spelas på Cirkus i Stockholm.
Missa inte höstens musikaliska lyckopiller!


28/10 2017
Vi äter 2 - rätters meny på Cirkus innan showen startar
kl. 21:00. Man äter middagen i salongen, på samma platser man sedan ser föreställningen ifrån. Vi har bästa platser på parkett. Showen beräknas därefter pågå 90 minuter utan paus. Hemresa direkt efter showens slut, vi är åter i Västerås ca 00:30.


25/11 2017
Vi äter 3-rätters middag på restaurang Haga Forum innan showen som startar ​​​​​​​kl. 21:00. 
Vi har platser på övre mittläktaren (placerade rakt framåt mot scenen). Showen beräknas pågå 90 minuter utan paus. Hemresa direkt efter showens slut, vi är åter i Västerås ca 00:30.

​​​​​​​
ledinledin
ledin

Resfakta: 1 dag

Datum: 28/10 2017
Pris: 1690 kr

I priset ingår: Bussresa t/r, showbiljett (matplats parkett) och 2-rätters middag ​​​​​​​(dryck ingår ej).

Meny 28/10
Förrätt: Varmrökt laxröra med pepparrot och picklad gurka på kavring.
Varmrätt: Helstekt kalventrecôte med pestobakad tomat, parmesangratinerad potatisrulle samt rödvinssås.

_______________________________________________________________

Datum: 25/11 2017
Pris: 1490 kr

I priset ingår: Bussresa t/r, showbiljett (läktarplats) samt 
3-rättersmiddag inkl. 1 lättöl eller mineralvatten samt kaffe

Meny 25/11 
Förrätt: Varmrökt lax- och skaldjursröra på toast
Varmrätt: Lågtempererad fläskytterfilé med rostade rotfrukter och krämig pepparsås
Efterrätt: Pannacotta med äppelkompott och havrecrunch

» Till bokning

Varning för Hjalmar!

Revyn ”Varning för Hjalmar” på Bruksteatern i Breven har blivit en mycket större framgång än Hjalmar vågade drömma om! Många glada människor har letat sig till brukssamhället i öster-Närke och fyllt den intima salongen.
Under hösten 2016 och vintern/våren 2017 har de haft (nästan) utsålda hus och publiken har skrattat och applåderat varje kväll. 
Från och med oktober 2017 och fram till jul spelar de åter succé-revyn ”Varning för Hjalmar”. Lite nytt blir det också.
Pennorna vässas för att kunna erbjuda er ännu mera hyss och ännu roligare sketcher och sånger.
 
Välkomna till Hjalmar och till Brevens Bruk, där ett gott skratt kommer att förlänga era liv. Med några timmar åtminstone!!!

På väg till föreställningen äter vi intilliggande julbord på Svampen Konferens & Restaurang i Örebo.
​​​​​​​Föreställningen börjar 15:30 och beräknas pågå ca 2,5 timmar. Vi är åter i Västerås ca 20:00.

hjalmarhjalmar
hjalmar

Resfakta: 1 dag 

Datum 2017: 2/12

Pris: 1150 kr

I priset ingår: Bussresa t/r, revybiljett (parkett) och ​julbord (lättöl, mineralvatten eller must samt kaffe ingår)

>>Till bokning

Meny
Julbord på Svampen Konferens & Restaurang i Örebo


Julbordet består av: 3 olika sillar, varmrökt lax, romsås, julskinka, ägghalvor, pocherad fisk, prinskorv, rödbetssallad, potatissallad, kokt potatis, honungsmarinerade revben, hemlagade köttbullar, Janssons frestelse, ostar, chokladpudding, mjuk kaka, kaffe
samt kolsyrat vatten, lättöl eller must.