Göta Kanal

Borensberg - Berg 
Den klassiska guidade kryssningen med nio slussar
​​​​​​​& två akvedukter.
 
På svenska sommarvägar reser vi från våra hemorter mot Borensberg. Längs vägen stannar vi för förmiddagskaffe  med smörgås. Väl framme kliver vi ombord på M/S Wasa Lejon, där väntar nu en guidad kryssning med hela nio slussar och två akvedukter. Vi äter lunch ombord och du får uppleva en av de absolut vackraste delarna av Göta Kanal. Färden går genom en levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet. Vi får även uppleva en imponerande slusstrappa, som vid första anblicken ser nästintill omöjlig ut att passera. Vi åker längs alléer av ståtliga lövträd. Sammanlagt passerar vi nio slussar, bland annat Östergötlands enda handdrivna sluss i Borensberg. Under den här turen får du också en alldeles speciell upplevelse när vi passerar över akvedukterna i Ljungsbro och Borensberg.

Ombord på M/S Wasa Lejon finns bar med fullständiga rättigheter, cafeteria & restaurang. Ombord finns även handikapptoalett.
 
Båtresan avslutas i Berg. Där väntar bussen på oss för återresa till våra hemorter igen. Vi gör först ett kort stopp i Ljungsbro för att där besöka Cloetta butiken.
Efter hemvägen gör vi även en paus där det finns möjlighet att köpa något att äta. Vi är räknar med att vara tillbaka i Västerås vid 20:30 tiden (hålltid). 

Påstigningsorter
Heby, Torget
Sala, Resecentrum
Västerås, Malmaberg
Västerås, Bussterminalen
Västerås, Råby C
Hallstahammar, OKQ8
Kolbäck, Busstation
​​​​​​​Köping, G:a Taxi
Arboga, Resecentrum

cloettabergs slussarkaffems wasa lejon

Resfakta

Antal dagar: 1 dag

Datum 2018: 28/6

Pris: 995 kr

I priset ingår: Bussresan, förmiddagskaffe med smörgås, lunch med tillbehör samt båttur på Göta kanal med M/S Wasa Lejon.

» Till bokning>>

​​​​​​​