Mälarresa - Slott & Ånga

Vi rullar ifrån våra hemorter på vackra sommarvägar mot Strängnäs. Där börjar vi dagen med fika på ”Grassagården”, en av få svenska borgargårdar som ligger välbevarad på sin ursprungliga plats. Sedan väntar ståtliga Strängnäs Domkyrka på oss, här får vi en guidad visning.
 
Bussen rullar vidare mot Mariefred, här avnjuter vi lunch innan vi stiger ombord på110 år gamla S/S Mariefred.
Det lär inte finnas något äldre ångfartyg i världen som hela tiden gått på samma trad, ägd av samma rederi. Vi tuffar på över Mälarens vatten mot Taxinge slott. Numera även känt som ”kakslottet”, då det har ett av Norra Europas största kakbord. I Taxinge väljer vi fritt hur vi vill spendera vår tid, kanske vill man ta en riktigt smarrig fika? Eller kolla i slottsflyglarnas små butiker? Ja och så finns ju alltid möjligheten att ta ett dopp i Mälaren.
 
Även tillbaka till Mariefred tar vi oss med ångans kraft, fast denna gång på land, då vi åker den smalspåriga veteranjärnvägen som trafikerats sedan 60-talet.
 
Åter i Mariefred återstår bara hemresan och vi beräknas vara åter i Västerås ca 18:00.
 

Påstigningsorter
Heby, Torget
Sala, Resecentrum
Västerås, Malmaberg
Västerås, Bussterminalen
Västerås, Råby C
Hallstahammar, OKQ8
Kolbäck, Busstation
​​​​​​​Köping, G:a Taxi
​​​​​​​Kungsör, Busstorget

sljTaxinge Nasbystrangnas domkyrkass mariefred

Resfakta

Antal dagar: 1 dag

Datum 2018: 4/7

Pris: 750 kr

I priset ingår: Bussresan, förmiddagskaffe med smörgås, lunch inkl. tillbehör, guidning av Strängnäs Domkyrka, ångbåtstur Mariefred – Taxinge samt en tur med veterantåget Taxinge – Mariefred.

» Till bokning>>

​​​​​​​