Siljan Runt


På svenska sommarvägar reser vi från våra hemorter mot dagens mål, vackra Siljan. Efter vägen stannar vi vid Murboannas Ost - det lilla mejeriet vid Solklintens fot. Här dricker vi vårt förmiddagskaffe med smörgås och får även höra lite om deras verksamhet.
 
Vår resa fortsätter sedan till Käck och Hedbys fabriksförsäljning, där vi får möjlighet att handla med oss vackra smidessaker.
 
Sedan äter vi lunch på Restaurang Moskogen en liten bit därifrån. Mätta och belåtna tar vi osssedan vidare till Nusnäs, där får vi en visning vid produktionen av dalahästar innan vi på egen hand kan titta runt i butiken.
 
Resan fortsätter så till den norra änden av Siljan, Mora.
Här får man på egen hand titta runt. Kanske vill man besöka Zornmuseet, titta in i vidhemslöjden eller bara fotografera det klassiska vasaloppsmålet?
 
Därefter fortsätter vi ner längs den västra sidan av Siljan tills vi kommer fram till Björkberget, det är svårt att hitta ett bättre ställe för eftermiddagsfika, då denna plats har en av de bästa utsikterna över Siljan!

Belåtna med dagen går sedan resan vidare mot våra hemorter igen och vi beräknas vara åter i Västerås ca 20:30.

Påstigningsorter
Arboga, McDonalds
Köping, G:a Taxi
Kolbäck, Busstation
Hallstahammar, OKQ8
Västerås, Råby C
Västerås, Bussterminalen
Västerås, Malmaberg
Sala, Resecentrum


Siljan Runt 22siljan dalahastkack-och-hedbysutsikt-siljan

Resfakta

Antal dagar: 1 dag

Datum 2018: 7/6

Pris: 650 kr

I priset ingår: Bussresan, kaffe med bröd x 2 (med smörgås resp. mjuk kaka), lunchbuffé bestående av två varmrätter, salladsbord, bröd/smör, dryck samt kaffe/te & kaka, entréer och guidning.

» Till bokning>>