En värtsing till syster

Nu kommer äntligen feelgood musikalen En värsting till syster till Sverige. Musikalen spelas på China Teatern och premiären äger rum den 11 september 2019. Det är en gudomligt rapp, rolig och musikalisk komedi, baserad på den storsäljande filmen Sister Act från 1992 med Whoopi Goldberg i huvudrollen. En värsting till syster nominerades i USA till fem Tony Awards bland annat för ”Bästa Musikal” och naturligtvis ”Bästa Musik”. 
 
Det är julen 1977 och discodivan Deloris van Cartier (Gladys Del Pilar) drömmer om att bli en ny Donna Summer. Istället blir hon oväntat vittne till ett brutalt mord, iscensatt av sin oberäknelige ”pojkvän”, klubbägaren Curtis Jackson (Karl Dyall). Polisen Eddie Souther (Kim Sulocki) övertalar Deloris att vittna mot Curtis och lovar henne i gengäld en helt ny och skyddad identitet fram till rättegången. Vad Deloris inte förväntat sig är att hennes nya identitet är som nunna i det sällsynt stränga klostret Queen of Angels, där Abbedissan (Suzanne Reuter) styr med järnhand. Men inte ens Abbedissan kan undgå att oroas över det faktum att nunnekören under ledning av Syster Maria Lazarus (Charlott Strandberg) låter så illa att antalet besökare vid gudstjänsterna närmar sig noll, vilket i praktiken hotar hela klostrets existens. Deloris ser sin chans att visa vad hon går för som musiker och lyfter med hjälp av bland annat den ständigt optimistiska Syster Maria Patrick (Birgitta Rydberg) kören till himmelska höjder. Och inte bara himmelska, ibland hamnar nunnornas power gospel farligt nära de alltmer populära discorytmerna och det är verkligen inte alls vad Abbedissan tänkt sig.
 
För när alla systrarna släpper loss sina stämmor tillsammans - då kan allt hända - och gör det i denna fartfyllda, medryckande och gudomligt roliga musikal.
Musikalen spelas på svenska.
 
Föreställningen börjar 15:00, och är ca 2,5 h. lång inkl. paus. Vi äter 3-rätters middag på Haga Forum Restaurang & Konferens efter föreställningen. Därefter väntar hemresan och vi beräknas vara åter i Västerås ca 21:30.

Påstigningsorter

Heby, Torget
Sala, Resecentrum

Västerås, Bussterminal​​​​​​​en
Enköping, Cirkle K (Salatullen)

Resfakta

Antal dagar: 1 dag 

Datum 2020: 21/3

Pris: 1650 kr
​​​​​​​
I priset ingår: Bussresan, musikalbiljett (kat. A parkett) samt 3-rätters middag
​​​​​​​Till bokning>>​​​​​​​

Meny

Förrätt

Kökets utvalda charkuterier med oliver och krutonger
Varmrätt
Pocherad torskfilé med kokt potatis, pepparrot och skirat smör
Dessert
Smulpaj med vaniljsås & kaffe

Dryck beställs och betalas på plats av var och en.